De ce este casa mea atat de prafuita?

V-ati intrebat vreodata „de ce este casa mea atat de prafuita”? Poate petreceti toata ziua curatand si apoi doua sau trei zile mai tarziu, observati ca exista din nou praf peste tot. S-a acumulat deja, si trebuie sa stergeti toate suprafetele din nou.

Poate fi descurajant atunci cand se intampla acest lucru, dar exista intotdeauna o explicatie. Cititi mai departe pentru a afla de ce casa dvs. ar putea fi atat de prafuita, cum sa reduceti praful in casa dvs. si cum sa preveniti acumularea prafului. In plus, in final puteti descoperi si cine va poate ajuta cu stergerea prafului, dar si cu cele mai bune servicii de curatenie de intretinere Campia Turzii. Deci, trebuie neaparat sa cititi pana la final.

Ce este praful si de ce este in casa mea atat de mult praf?

Praful este o combinatie de particule acumulate in principal din piele, par si alte deseuri. Deoarece principalul factor care contribuie la praf este pielea si parul de la oameni si animale de companie, va veti confrunta cu siguranta intotdeauna cu o cantitate de praf care se va acumula pe pardoseala, pe covoare si chiar si pe obiectele de mobilier sau pe dispozitivele pe care le mai aveti prin casa.

Prevenirea se reduce la gestionarea acestui praf si impiedicarea celorlalte deseuri sa vina in casa dvs.

Unele dintre cele mai frecvente cauze ale acumularii de praf sunt:

 • Filtre HVAC: Este posibil ca filtrele dvs. sa fie infundate sau rupte. Acestea includ filtre de la unitatile si sistemele de climatizare, unitatile si sistemele de incalzire, ferestrele, ventilatoarele si alte sisteme de ventilatie din casa. Este posibil sa fie necesar sa curatati aceste filtre sau sa le inlocuiti. Daca acestea sunt vinovate de aparitia prafului, cu siguranta trebuie sa le inlocuiti cat mai repede posibil.
 • Conducte de aer: Conductele de aer din casa dvs. ar putea fi pline de praf sau, si mai rau, ar putea avea gauri in ele. Daca conductele dvs. au fost gaurite, praful scapa din conducte, ceea ce inseamna ca nu este eliminat. Inlocuiti, reparati sau curatati conductele de aer.

Daca acestea nu par a fi problema, urmatoarele sunt cateva modalitati suplimentare de a reduce praful din casa.

Reducerea prafului in casa

 • Utilizarea purificatoarelor de aer: acestea pot fi deosebit de utile atunci cand vine vorba de praful care se afla pe diferite suprafete in casa. Nu uitati sa curatati regulat filtrul.
 • Stergerea si curatarea peretilor: dupa aspirare si maturare, nu este nimic mai bun decat spalarea restului de praf cu apa.
 • Indepartarea prafului cu microfibre: microfibrele vor prinde orice praf ramas pe care aspiratorul si mopul nu l-ar putea elimina.
 • Paturi, canapele si covoare: tesaturile din care sunt fabricate sunt cei mai mari acumulatori de praf si resturi. Curatati-le in mod regulat.

Iata ce puteti face pentru a preveni acumularea unei parti din praf:

Prevenirea acumularii de praf

 • Indepartati dezordinea: dezordinea creeaza doar suprafete suplimentare pe care se poate acumula praful.
 • Folositi mai putina panza si lenjerie: materialele textile capteaza mai mult praf. Inlocuiti-le cu mobilier din piele sau lemn.
 • Mentineti imbracamintea curata: pastrati dulapurile curate si hainele nefolosite sigilate in cutii sau pungi.
 • Scoateti-va pantofii: Cand intrati in casa, scoateti-va pantofii si cereti si altor persoane sa faca acelasi lucru.
 • Pastrati animalele de companie ingrijite

Ei bine, acum ca ati aflat ce este praful, de unde provine, cum puteti sa preveniti aparitia acestuia, cu siguranta va intrebati si care este cea mai buna solutie pentru a-l indeparta, mai ales daca acesta nu da semne ca ar pleca din locuinta dvs., desi faceti totul in acest sens.

In aceste conditii, este cat se poate de firesc faptul ca aveti nevoie de ajutor. Oricat de mult ati tine la igiena si la curatenie, nu puteti face o treaba la fel de buna precum specialistii. De aceea, recomandarea noastrea este sa va indreptati atentia spre cele mai bune servicii de curatenie de intretinere Campia Turzii.

In mod evident, cand discutam despre cele mai bune servicii de curatenie de intretinere Campia Turzii, ne referim la serviciile pe care le presteaza o firma de curatenie, o firma care are personal calificat si care va poate sari in ajutor.

De ce aveti nevoie de ajutor? Pentru ca personalul calificat al firmei de curatenie este foarte bine instruit in tot ceea ce are legatura cu curatenia si cu praful. Practic, datorita tehnicilor de indepartare si prevenire, praful va fi rapid indeparatat, si nu va reveni atat de usor.

In plus, un alt motiv pentru care este indicat sa alegeti sa beneficiati de asemenea servicii, este acela ca veti avea siguranta ca firma de curatenie foloseste doar produse profesionale de curatenie si igienizare. Acestea sunt mult mai bune in comparatie cu cele pe care le puteti gasi la supermarket. Deci, cand aveti nevoie de ajutor, alegeti serviciile de curatenie Campia Turzii.

Anterior

Urmator