Fericirea la locul de munca: indicator de performanta

Fericirea la locul de munca…

…un deziderat exagerat in contextul actual?

Cum economia este la pamant si putini sunt norocosii care au o slujba, fara pretentia de a fi satisfacatoare intelectual si financiar, fericirea la locul de munca suna cel putin ca o gluma proasta. Insa oricat de grele ar fi vremurile, nu trebuie sa ne oprim din a cauta fericirea si din a o oferi.

Cercetarea realizata de Harvard Business Review vine cu un argument extrem de puternic in ceea ce priveste crearea unui mediu de lucru…fericit: pe termen lung, angajatii fericiti produc mai mult decat cei nefericiti.

Fericirea la locul de munca influenteaza randamentul angajatilor

…cel putin asta ne indica studiul citat de marketingportal.ro. Se pare ca angajatii fericiti se duc regulat la serviciu, sunt mai putin predispusi sa demisioneze si fac mai mult decat li se cere. Si pentru ca studiul sa fie si mai relevant, cercetatorii au venit cu procente care sa ateste importanta fericirii: angajatii fericiti au o performanta cu 16% mai buna si o rata de epuizare cu 25% mai mica decat angajatii…nefericiti. De asemeni, ei lipsesc mai putin, se duc mai putin la doctor, asta inseamnand ca firma plateste mai putin pe concedii medicale. Cine nu si-ar dori astfel de angajati?

Te intrebi ce asigura fericirea la locul de munca, de care pare sa depinda randamentul angajatilor?

Exista doua componente care asigura fericirea la locul de munca. Una  este vitalitatea, sentimentul de a fi viu, pasionat si entuziast. Poti genera vitalitate oferindu-le senzatia angajatilor ca ceea ce fac este important, aduce valoare adaugata companiei.

Cea de-a doua componenta care asigura fericirea la locul de munca este invatarea, prin obtinerea unor noi cunostinte, abilitati. Personele care isi dezvolta abilitatile au mai multa incredere in potentialul de crestere.

Cele doua componente contureaza impreuna senzatia de fericire a angajatilor, care aduca odata cu ea o profitabilitate crescuta a muncii. Angajatii fericiti prospera continuu, iar energia pe care o produc este contagioasa.

Tu cati angajati fericiti ai?

Anterior

Urmator

Submit a Comment