Alimente bio – Alternative la alimente tradiționale

Nu există zahăr, gluten, lactoză și nici măcar carne într-un magazin produse bio – cosulbio.ro. Tendințele gastro-dinamice de astăzi și transformarea culturii nutriționale sunt o poveste cu mai multe capitole. Unii oameni nu mănâncă carne deoarece protejează animalele. 

Există unele persoane care mănâncă alimente bio din motive de sănătate și unele pentru că se spune că pot intra într-o stare mentală superioară. De asemenea, sunt persoane care nu consumă gluten, zahăr și lactoză pentru că prezintă sensibilitate la astfel de ingrediente.

Alimente bio fără gluten

Sensibilitatea la gluten este o boală autoimună în care mai multe părți ale corpului reacționează negativ la consumul de grâu, orz, secara, ovăz. Toate aceste produse pot fi consumate fără gluten, deoarece, dacă ar avea gluten ar putea duce la probleme grave de sănătate. 

Nevoia unei diete fără gluten nu aduce cu sine o afecțiune recurentă, ci un stil de viață nou, pe tot parcursul vieții. Din fericire, nu trebuie să renunți la tot, deoarece există alternative. Făina de orez, făina de migdale, făina de hrișcă, tapioca, meiul și altele asemenea îi ajută pe cei care suferă de sensibilitate la gluten să își trăiască mai bine viața.

Alimente bio fără lactoză

Intoleranța la lactoză este o afecțiune care poate apărea singură, și atunci acea persoană devine intolerantă la lactoză. Sensibilitatea la lactoză este o reacție la zahărul din lapte pe care organismul nu este în stare să îl proceseze, și în acest caz, poate provoca simptome neplăcute. 

Lactoza poate fi înlocuită cu soia, orez, migdale, lapte de cocos, și de asemenea, poți găsi produse lactate, cum ar fi smântână și iaurt fără lactoză.

Alimente bio fără zahăr

Este o concepție greșită să crezi că numai persoanele bolnave de  diabet nu pot consuma zilnic zahăr, deoarece există bolnavi de diabet de tip 1 și tip 2 și condiții prediabetice, care nu ar trebui să consume zahăr. Dacă vrei să te simți bine pe termen lung, merită să consumi zahăr de mesteacăn, eritritol și altele asemenea.

 Ideea este de a avea un conținut scăzut de carbohidrați și un indice glicemic apropiat de 0. Prăjiturile cu puțin îndulcitor vor fi la fel de bune ca prăjiturile obișnuite cu zahăr.

Fără carbohidrați și amidon

Acest lucru nu mai este neapărat legat de un stil de viață liber, dar există cei care au nevoie să reducă la minimum cantitatea de carbohidrați și amidon pe care o iau. În acest caz, metoda de preparare a materiilor prime joacă un rol extrem de important, deoarece carbohidrații sunt în toate alimentele și se formează în timpul preparării.

Este  important să mânci cartofi dulci, de exemplu, fierți și nu prăjiți, sau să alegi orez maro mai degrabă orez alb. Amidonul, pe de altă parte, poate fi eliminat prin omiterea din alimentație a porumbului, cartofilor, orezului alb și altele asemenea, precum și derivații lor.

Sigur, un stil de viață sănătos vine cu multe renunțări, dar oricât de dificil ar părea, devine atât de grozav să te obișnuiești cu alimente bio, fie din necesitate, fie doar pentru faptul că ai hotărât să duci un stil de viață sănătos. 

Urmator

Submit a Comment