Uleiuri esenţiale pentru un boost de energie

Să recunoaştem. Viața este obositoare. Cu toate îndatoririle legate de familie, presiunile de la locul de muncă și o jumătate mai bună care sforăie, nu este surprinzător că ne luptăm să ne ridicăm din pat în unele dimineți sau că ne confruntăm în mod regulat cu o scădere a nivelului de energie la mijlocul după-amiezii.

Nu există o soluție rapidă pentru creșterea nivelului general de energie – dieta, exercițiile fizice, tiparele de somn, starea emoțională și chiar medicamentele –  fiecare poate juca un rol. Dar există un lucru care vă poate oferi un impuls minunat de energie atunci când aveți cea mai mare nevoie de el – uleiurile esențiale.

Uleiuri esenţiela pentru energie

Diferite uleiuri esențiale vă vor oferi rezultate diferite. Le puteți folosi pentru un boost de energie atât de necesar pentru a vă începe ziua sau pentru a vă ține treze; pentru a reduce oboseala legată de stres și pentru a vă ridica starea de spirit atunci când presiunea devine prea mare; sau ca răspuns rapid atunci când trebuie să fiţi mai atente și mai concentrate.

Un mare plus este că uleiurile esențiale își fac imediat efectul. O singură mișcare și în câteva secunde veţi simți diferența. Aceste mici izvoare de energie vă pot calma rapid și vă pot relaxa nervii întinşi, vă pot îmbunătăţi starea de spirit şi vă pot da energia de care aveţi nevoie.

Așadar, atunci când oboseala și stresul devin copleșitoare și aveți nevoie disperată de un impuls rapid de energie, iată cum uleiurile esențiale vă pot îmbunătăți ziua…

Dimineaţa

Alarma dvs. s-a declanșat „prea devreme” în această dimineață. Aţi fi putut cu ușurință să mai dormiţi încă o oră. Așa că apăsați butonul de amânare pentru a mai obține câteva minute de odihnă. Doar ca să fiţi trezite din nou brusc, 10 minute mai târziu, şi să vă simțiţi mai rău decât atunci când v-aţi trezit prima dată.

Vă simţiţi fără vlagă, fără nicio motivație de a începe ziua. Pasul unu: ridicaţi-vă din pat. Pasul doi: împrospătaţi-vă cu un duș rece. Pasul trei: inhalați un ulei esențial revigorant pentru a vă ridica starea de spirit și pentru a vă oferi puterea de stimulare a energiei de care aveți nevoie pentru a vă trezi și a începe ziua.

Ulei esențial de portocale sălbatice

Înălțător pentru minte și corp, revigorant, energizant, încurajează creativitatea, promovează o dispoziție pozitivă.

Ulei esențial de grapefruit

Înălțător, împrospătează mintea, ameliorează oboseala mentală, stimulează starea de spirit, revigorant.

Ulei esențial de lămâie

Revigorant, limpezește capul, îmbunătățește starea de spirit, încălzeşte, promovează energia și vigilența.

Inhalarea unui ulei esențial este, de departe, cea mai eficientă modalitate de a-l face să funcționeze rapid – fie inhalaţi direct din sticlă, fie presărați câteva picături pe un tampon de bumbac, apoi inhalaţi. Dacă nu sunteți pasionate de dușurile reci și optați pentru apă mai caldă, puteți, de asemenea, să presărați câteva picături pe părțile laterale ale căzii (sau peretelui) pentru a vă învălui în aroma stimulantă.

Dacă vreţi să aflaţi şi alte secrete ale utilizării uleiurilor esenţiale, calea cea mai simplă este crearea unui cont doterra. Astfel, vă veţi alătura unei comunităţi vibrante, gata să vă ajute să vă integraţi, să învăţaţi tot ce vreţi să ştiţi, veţi primi materiale informative pentru un stil de viaţă sănătos şi pentru rezolvarea problemelor de sănătate cu ajutorul uleiurilor esenţiale. 

Anterior

Urmator

Submit a Comment