Beneficiile superalimentelor în îngrijirea pielii

În acest articol îți prezint ce sunt superalimentele, beneficiile pe care le au pentru îngrijirea pielii și produsele unde le poți găsi pentru a te bucura de efectele lor.

Ce sunt superalimentele?

Denumirea de „superaliment”  parcă ne poartă cu gândul la niște imagini cu plante și fructe rare găsite într-un ținut necunoscut și îndepărtat. Cu toate acestea, vei fi surprinsă când vei afla că aceste ingrediente le găsim în orice magazin și probabil câteva dintre ele se află deja în frigiderul sau în dulapul tău din bucătărie.

„ Superaliment ”este un termen modern care indică faptul că un aliment are o valoare nutritivă ridicată. Totuși, aceste alimente sunt mult mai banale decât ai putea crede.  Astfel, ciupercile, fructele de pădure, bananele, nucile și semințele sunt doar câteva exemple ale acestei categorii. Alimentele care au o valoare nutritivă ridicată pot ajuta la gestionarea și / sau prevenirea bolilor.

Multe fructe, legume, uleiuri și condimente au câștigat titlul de „superaliment” pur și simplu datorită beneficiilor multiple care servesc la protejarea și refacerea pielii.

Aceste superalimente ajută la construirea unui ten ferm, fără semne de îmbătrânire, la apărarea împotriva factorilor de stres ai mediului și la promovarea metabolismului optim al țesutului cutanat. Ele furnizează un amestec larg de antioxidanți care protejează împotriva reacțiilor inflamatorii care distrug colagenul și conferă pielii strălucirea pe care o căutăm cu toții, explică dermatologul cosmetic Dr. Annie Chiu.

Mai jos sunt enumerate câteva superalimente frecvent întâlnite în produsele de îngrijire a pielii:

Ceai verde, rodie și fructe de pădure

Aceste plante sunt ingredientele cheie care se găsesc în băuturi precum smoothie-uri și shake-uri, dar știai că pot ajuta la prevenirea bolilor și a semnelor de îmbătrânire? Ceaiul verde, rodia și afinele sunt bogate în antioxidanți, compuși chimici care ajută la protejarea pielii de daunele provocate de radicalii liberi care sunt responsabili pentru apariția ridurilor și scăderea producției de colagen. Gândește-te la antioxidanți ca la ofițerii de poliție ai corpului care opresc radicalii liberi înainte de a provoca daune corpului și pielii.

Avocado și miere

Deși pot servi ca topping-uri gustoase pentru diferite feluri de mâncare, avocado și mierea sunt, de asemenea, superstaruri hidratante, aducând un aport de apă crescut, atât de necesar pielii. Avocado nu numai că hidratează, ci și calmează inflamația asociată cu problemele pielii.

„Uleiul de avocado are un nivel ridicat de vitamine B și E și este bogat în acizi grași și mulți alți nutrienți care pot hrăni și hidrata pielea. De asemenea, conține acid oleic care promovează producția de colagen și accelerează procesele de vindecare. Antioxidanții și vitaminele au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta în lupta împotriva acneei și a eczemelor de diferite etiologii.

Similar cu avocado, mierea hidratează pielea și conține antioxidanți care o protejează  de efectele nocive. Atunci când este utilizată local, mierea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

Produse care includ superalimente

Indiferent dacă vrei să previi semnele îmbătrânirii, să aduci un plus de hidratare sau să îți exfoliezi în mod natural pielea, există mai multe opțiuni de produse de îngrijire dintre care poți alege care utilizează puterile superalimentelor, dar poți fii convinsă că cele mai multe dintre aceste ingrediente minune le vei găsi la îndrăgitele cosmetice coreene pe care le găsești într-o gamă foarte largă pe cosmetice-coreene.ro.

Mesaj de luat acasă!

O piele sănătoasă se creează din interior și se întreține și cu ajutor extern. Alege o dietă echilibrată, fă sport, consumă multe lichide și hidratează-te. Astfel vei reuși să arăți și să fii mereu tânără și sănătoasă. Iubește-ți corpul și prețuiește-l și te va răsplăti și el de-a lungul timpului înzecit !

Anterior

Urmator

Submit a Comment