Constructia piscinei din beton

Inainte de a incepe, dorim sa clarificam ca, desi acest tip de piscina are un rezultat estetic de nivel inalt si ofera o durata lunga de viata, necesita o instalatie costisitoare si laborioasa, cu perioade indelungate si necesitatea de a se baza pe profesionisti atat pentru excavare si pentru constructia cofrajelor si pentru turnarea betonului. Desi pasii sunt enumerati mai jos, recomandarea este aceea de a apela la o firma care sa execute constructii piscine din beton.

Faza 1: excavarea si pregatirea pamantului 

Odata ce masuratorile au fost luate in punctul exact in care va fi instalata piscina, primul pas este sa excavam. Aceasta operatiune urmeaza sa fie efectuata, pentru comoditate, cu un mijloc mecanic, care va trebui sa efectueze o excavare mai mare decat dimensiunile finale ale bazinului, pentru a contine confortabil structura bazinului. 

Faza 2: crearea bazei 

Odata ce terenul a fost pregatit, puteti trece la crearea bazei, instaland un cofraj din lemn care va servi la delimitarea turnarii de beton pentru a obtine forma dorita. In aceasta faza, conductele supradimensionate sunt, de asemenea, asezate in care conductele de filtrare vor fi introduse ulterior, astfel incat sa fie protejate in beton. 

Faza 3: crearea partilor structurii si a scarii 

Inainte ca betonul sa se solidifice, peretii sunt apoi armati: tijele modelate ale armaturii vor fi aplicate pentru a construi peretii piscinei. In aceasta etapa, vor fi prevazute gauri speciale pentru skimmers, guri de aerisire si nise pentru iluminat, pentru a avea spatiul necesar pentru a le instala ulterior, evitand riscul de a le deteriora in timpul constructiei peretilor. Odata ce betonul este uscat, structura din lemn poate fi indepartata. Daca alegeti sa creati o scara de zidarie interna in aceasta etapa, puteti pregati structura. 

Faza 4: camera tehnica 

Apoi continuam cu instalarea salii tehnice care va contine filtrul si alte componente necesare pentru functionarea piscinei. In acest caz s-a decis construirea acestuia in zidarie. Toate conductele sistemului pornesc de aici si vor fi introduse in interiorul conductelor supradimensionate instalate in a doua faza.

Faza 5: adaugarea marginilor 

Odata ce cada este completa, marginile pot fi pozitionate.

Faza 6: nisa, duze si camera tehnica

In acest moment, toate componentele sistemului (skimmers, jeturi, orificii si nise pentru iluminat) pot fi pozitionate si fixate pe perete, umpland spatiile gaurilor, pregatite in a treia faza, cu beton. De asemenea, este posibil sa acoperiti partea exterioara a structurii tehnice cu o membrana izolatoare, inainte de a o ingropa complet. In aceasta etapa va fi, de asemenea, recomandabil sa verificati daca toate conductele si conexiunile sistemului functioneaza corect. La sfarsitul acestei faze, structura poate fi reumpluta.

Faza 7: acoperirea interna 

In cele din urma, placarea este pozitionata. Bazinele din beton ofera posibilitatea de a personaliza acoperirea, fiind potrivite pentru toate materialele, de la membrana armata la pietre. 

Faza 8: umplerea piscinei din beton

Anterior

Urmator

Submit a Comment