Detoxifierea naturala a ficatului

Odata cu schimbarea anotimpului, o cura de curatare a ficatului te poate ajuta sa scapi de toxinele acumulate. Poate ca ai fost mult timp pe la petreceri si ai abuzat de alcool sau te-ai bucurat mai mult decat era cazul de prajituri si torturi la evenimentele verii sau de gratarele alaturi de prieteni… Toate acestea pot obosi ficatul si il pot face sa nu mai functioneze la parametrii normali.
Rolul principal al ficatului este acela de a filtra sangele, curatand celulele rosii, eliminand reziduurile si ajutand organismul sa digere grasimile. Ficatul este, de asemenea, responsabil pentru captarea toxinelor care se gasesc in corpul nostru atunci cand mancam – mai ales cand consumam alimente grase sau nesanatoase -, cand fumam sau cand luam medicamente.
Curatarea ficatului – care se poate face intr-o cura pentru detoxifierea ficatului in 14 zile, asa cum propune wellnessist.ro – îl ajuta sa elimine reziduurile si toxinele dar ii confera si impulsul necesar pentru a putea pastra vitaminele (A, D, K, E) de care are nevoie corpul nostru.

Ce plante sa alegi pentru curatarea ficatului in mod natural?

Ridichea neagra

Extrem de utila pentru curatarea ficatulului, ridichea neagra poate fi consumata sub forma de suc (1 lingura de 2 pana la 6 ori pe zi) fara a depasi vreodata 100 ml. Daca nu iti place gustul, o poti gasi si sub forma de pulbere in capsule.

Anghinarea

Prin favorizarea secretiei biliare si stimularea ficatului, anghinarea faciliteaza digestia si previne sau trateaza tulburarile digestive. Se recomanda administrarea a doua grame de frunze uscate, consumate in infuzie, de 3 ori pe zi.

Papadia

Este foarte eficienta pentru eliminarea toxinelor, frunzele sale fiind recunoscute pentru beneficiile lor in ceea ce priveste functiile biliare ale organismului. Papadia elimina toxinele prin activarea secretiei biliare si prin stimularea ficatului. O poti consuma sub forma de infuzie din 3 – 5 grame de frunze uscate, timp de 5 – 10 minute, de pana la trei ori pe zi.

Boldo (Peumus boldus)

Frunzele acestei plante contin un ulei esential bogat in eucaliptol si alcaloizi, care stimuleaza secretia biliara, facilitand evacuarea acesteia catre intestin. Lasa 1 gram de frunze uscate la infuzat in apa clocotita timp de 10 minute si bea o ceasca inainte de masa, niciodata dupa!

Lamaia

Lamaia ajuta ficatul in doua moduri: stimuleaza productia de bila si faciliteaza descompunerea grasimilor si eliminarea acestora, favorizand astfel o digestie mai eficienta. In plus, proprietatile sale diuretice stimuleaza activitatea rinichilor si ajuta la eliminarea toxinelor.

Ceaiul verde

Potrivit unor studii recente, consumul moderat de ceai verde (o ceasca pe zi) a redus riscul de a dezvolta boli hepatice (fibroza, hepatita virala sau boala ficatului gras non-alcoolic) datorita continutului sau de polifenoli, care limiteaza deteriorarea ADN-ului si scad nivelul de lipide din sange. Ai grija, insa, la abuzuri, pentru ca ceaiul verde consumat in doze mari poate avea efecte nedorite asupra celulelor.

Condimentele

Curry, curcuma, pudra de ardei iute si boiaua au efecte benefice asupra ficatului datorita proprietatilor lor antioxidante, dar si datorita capacitatii lor de a stimula enzimele de detoxifiere. Inlocuieste sarea din meniul tau zilnic, care afecteaza ficatul, folosind in schimb condimente si ierburi aromate.

Anterior

Urmator

Submit a Comment