Managementul performantei in vremea „Putin, dar bun”

Managementul performantei: un pamant inca putin explorat de romani

Performanta se numara printre cele mai utilizate concepte intr-o companie si, pentru ca traim vremuri tulburi din punct de vedere al numarului de angajati, organizatiile au nevoie de ea ca de aer.

Dar sa nu ne mai referim la performanta ca la o entitate de sine statatoare, ea fiind dependenta de angajati si de mediul de lucru. Cum asa?! Ei bine, angajatorii cauta sa atraga si sa formeze angajati performanti, iar angajatii au pretentia ca locul in care lucreaza sa ii stimuleze sa fie mai bun, ne spune Business Magazin.

Cum functioneaza managementul performantei?

Practic, managementul performantei inseamna urmarirea evolutiei angajatilor, identificarea factorilor care ii stimuleaza si crearea unui mediu propice in care acestia sa performeze.

Desi principiile care guverneaza acest set de activitati sunt relativ simple, iar prezenta lor in cultura organizationala este una fireasca, in Romania, interesul pentru managementul performantei este in curs de dezvoltare, inregistrand totusi o crestere exponentiala in ultimii ani.

Chiar si noul cod al muncii mentioneaza obligativitatea includerii unor criterii si proceduri de evaluarea a angajatilor, precum si dreptul angajatorului de a stabili obiective de performanta individuala. Beneficiile aduse de managementul performantei nu sunt deloc de neglijat, acest sistem ajutandu-i pe manageri sa identifice lacunele din cadrul procesului managerial si sa lucreze la redresarea lor.

Managementul performantei se face de sus in jos…

…implicand toate straturile organizationale, de la conducere pana la departamente si angajati luati separat. Adrian Bruder, manager solutii de performanta strategica la Acumen Integrat face o analogie destul de elocventa:

„Prin analogie, o organizatie care are o abordare integrata asupra managementului performantei poate fi comparata cu o orchestra filarmonica in stare sa interpreteze o partitura cu mare succes, reusind sa starneasca in finalul unui concert aplauzele si ovatiile publicului”

Inchei in ideea ca tot mai multe organizatii vor intelege necesitatea implementarii unui management al performantei, realizand avantajul competitional oferit de acesta companiei.

Anterior

Urmator

Submit a Comment