Termen limita facut K.O.

Termen limita: te lupti cu el in fiecare saptamana…

…e un fel de dracusor care iti face viata un chin de luni pana vineri. Stii ca te asteapta dupa colt asa ca te pregatesti, tragi tare, nu dormi noptile insa, cateodata, tot te prinde pe picior gresit. Inca de la inceputul saptamanii te gandesti cu groaza la toate deadline-urile care te pasc si cat de greu va fi sa le faci fata cu brio. Din acest motiv, Inc.com, a venit cu 5 sfaturi prin care poti invinge un termen limita, sfaturi numai bune de pus in practica.

5 sfaturi si un termen limita intimidat

1. Incepe cu lucrurile clare. Bifeaza-ti in calendarul din minte momentul exact pana cand trebuie sa finalizezi proiectul. Vezi daca „sfarsitul saptamanii” inseamna vineri pana la ora 5 p.m. sau…vineri la prima ora. Apoi contureaza clar rezultatele pe care le doresti, ce asteptari au clientii si cum vor masura eficienta proiectului tau.

2. Negociaza. Mai bine sa o faci acum, decat mai tarziu. Este deadline-ul unul realist? In cazul in care raspunsul la aceasta intrebare este nu, sugereaza-i emitatorului deadline-ului un termen limita alternativ, sau vezi ce alte sarcini poti pune pe hold pentru a putea respecta termenul stabilit initial.

3. “Transeaza” sarcina. Stiu ca suna macalerasc, insa acesta cred ca este termenul cel mai potrivit pentru a exprima ce ai de facut. Incepe cu sarcinile principale si taie-le in obiective mai mici– pentru fiecare dintre aceste obiective trebuie sa setezi cate un deadline.

4. Invata-i pe oamenii din echipa ta ca pot cere ajutorul. Nimeni nu primeste puncte in plus daca incearca sa o faca pe eroul. Este mult mai bine pentru oamenii tai, dar si pentru clienti, daca admit din timp ca au nevoie de ajutor sau de timp in plus.

5. Apuca-te de treaba. Nu incheia sedinta de la inceputul saptamanii fara ca fiecare om din echipa ta sa aiba cel putin doua obiective stabilite. Acest lucru va ajuta echipa sa se focuseze pe pasii mici pe care ii are de facut pana la “destinatie”, luand-i putin ochii de la marimea proiectului si de la termenul limita.

Termen limita infiorator? Un fleac!

Cu un plan bine pus la punct inca de la inceput, orice deadline se va transforma dintr-un monstru fioros intr-un clown de care toate lumea rade. Spor la treaba!

Anterior

Urmator

Submit a Comment