Cum poate marketingul digital sa schimbe jocul pentru providerii de servicii de sanatate

Consumerismul, in general, a schimbat radical modul in care furnizorii de servicii medicale trebuie sa isi marketeze acum ofertele. Multi dintre clientii din zilele noastre cauta o experienta de asistenta medicala avansata digital, la fel ca inovatia pe care o asteapta in orice alta industrie.

Sistemele de asistenta medicala si practicile medicale evolueaza astfel de la ora la ora pentru a se ridica la inaltimea acestor asteptari, pentru a ramane competitive si pentru a evita sa ramana in urma. Consumatorii au acum posibilitatea de a alege cea mai buna experienta de asistenta medicala, acordand o credibilitate majora serviciilor de inalta calitate ce le sunt oferite.
Orice marketer digital in domeniul sanatatii trebuie sa stie ca aproximativ 89% dintre clientii potentiali cu o diploma universitara cauta pe internet informatii legate de sanatate (70% dintre utilizatorii de internet cu diploma de liceu). Iar dintre cei care spun ca au fost influentati de ceea ce au citit online ultima data cand au cautat informatii despre sanatate, 70% spun ca informatiile le-au influentat decizia cu privire la modul de a trata o boala sau o afectiune.
Chiar daca volumul actual de pacienti poate fi suficient pentru afacerea ta, nu trebuie sa neglijezi marketingul digital al cabinetului tau. Cum altfel ai putea mentine valoarea de recall a brandului tau pentru clientii existenti sau cum poti castiga alti potentiali clienti, care sa te cunoasca si sa ajunga la tine?
Este de inteles, insa, ca atentia ta principala este focalizata pe ingrijirea pacientului, iar asta iti consuma aproape tot timpul, fara sa iti mai lase loc sa iti construiesti un plan de marketing. Iata de ce este foarte la indemana sa apelezi la o agentie specializata in marketingul medical. Poate ca va fi nevoie sa aloci un buget mai mare decat ai avut inainte, dar cu siguranta investitia poate merita atunci cand te bucuri de cresterea constanta a rezultatelor.

Marketingul digital in domeniul sanatatii poate fi dificil pentru un novice, deoarece daca nu respecti setul de reglementari, pot exista repercusiuni legale. Prin urmare, un furnizor de asistenta medicala care cel mai probabil ca nu este foarte versat in marketingul digital al unei entitati medicale, trebuie sa inteleaga ca este vital sa faca asta doar printr-o agentie de marketing profesionista, specializata in marketingul serviciilor de asistenta medicala si care cunoaste bine alinierea cu HIPAA.
Marketingul digital in domeniul sanatatii este marcat de schimbarile rapide din industrie, ce necesita agilitate si concentrare. Iata mai jos cateva metode ce pot fi aplicate de catre companiile din domeniul sanatatii, pentru a-si stimula afacerea.

Site-ul web

Online education, classes, workshop and language tutoring, video call, educational webinar, personal tutor training and courses. Distance web learning abstract concept flat vector modern illustration

Un site web bine conceput este esential pentru orice afacere in era digitala. Acesta poate fi utilizat pentru a prezenta serviciile medicale oferite, pentru a furniza informatii detaliate despre proceduri, tarife si despre programarea de consultatii. Este important sa te asiguri ca ai un site responsiv, astfel incat sa poata fi vizualizat pe device-uri mobile si sa fie optimizat pentru motoarele de cautare.

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO)

Optimizarea pentru motoarele de cautare este esentiala pentru ca site-ul tau sa apara in primele pagini ale rezultatelor de cautare, astfel incat pacientii sa poata gasi usor serviciile medicale de care au nevoie. O strategie de SEO bine implementata poate atrage traficul de cautare organic si poate creste vizibilitatea afacerii tale.
Propune-ti sa creezi o experienta de utilizator cat mai informativa, si de asemenea sa ai un ghid de sanatate suprem pentru pacientii tai, relevant pentru serviciile pe care le furnizezi. Construirea increderii prin continut de calitate pentru a educa si informa te poate ajuta si ea sa iti mentii publicul tinta interesat pe termen lung. De exemplu, cu ajutorul expertizei SEO, un cabinet medical poate avea parte de o crestere a vizibilitatii site-ului web si poate oferi o experienta de utilizator imbunatatita a pacientului, fiind mai usor de gasit in rezultatele cautarii, ceea ce poate genera mai mult trafic organic catre site.

Iata cateva actiuni care te pot ajuta in mod activ sa ai mai multe castiguri:

  •  Imbunatatirea pozitiei medii a cuvintelor cheie.
  •  Distribuirea de continut multicanal.
  •  Cresterea ratei de click.

Marketing pe social media (SMM)

Marketingul pe retelele sociale, asa cum sunt Facebok, Instagram, Twitter, iti ofera instrumente eficiente cu ajutorul carora iti poti targeta in mod specific publicul. Exemplele pot varia de la un chatbot Facebook Messenger, care raspunde eficient la intrebari si directioneaza potentialii pacienti catre paginile tale web relevante de servicii, pana la partajarea regulata a informatiilor despre tratamentele si realizarile medicale ale clinicii tale.
Social media pot fi utilizate pentru a promova serviciile medicale si a comunica cu pacientii potentiali si existenti. Postarea de continut educativ, oferind opinii si raspunsuri la intrebari medicale, precum si crearea de grupuri de sprijin poate fi de ajutor in construirea de relatii cu pacientii.

Iata care sunt actiunile care pot contribui foarte mult la succes:

  •  Publicarea de continut informativ.-
  • Vizuale de impact cetrate pe audienta.

Reclama Pay-Per-Click (PPC)

PPC banner. Vector landing page of pay per click system with isometric hand clicks to ad on laptop screen and money. Online promotion, internet advertising with driving traffic to website

Prin reclamele PPC pe motoarele de cautare, poti crea cateva oportunitati excelente si poti contribui la asigurarea traficului de calitate pentru a creste numarul de clienti potentiali pentru cabinetul tau sau pentru compania ta de asistenta medicala.
Masurand zilnic performanta anunturilor tale pe fiecare dintre platformele online alese, poti intelege exact ce anume functioneaza si ce nu functioneaza cu adevarat pentru tine.

Iata unele strategii de marketing care se pot dovedi eficiente:

  •  Aderarea la politici de reclama.
  •  Monitorizarea scurgerilor din buget.
  •  Reclama 360 de grade.

Managementul reputatiei

Managementul reputatiei unei afaceri in domeniul medical este un plus de valoare pe care il pot oferi multe agentii de marketing din industria sanatatii. Conteaza foarte mult pentru a construi, alimenta, stabili si mentine brandul tau ca furnizor de incredere de asistenta medicala. Poti implementa gestionarea reputatiei ca parte bine integrata a strategiei tale de marketing. Asigura-te ca brandul tau din domeniul medical exista pe cele mai raspandite site-uri de review-uri online terte din industria sanatatii, cum ar fi Yelp si ZocDoc.

Iata unele tactici care te pot ajuta sa atingi obiectivele de marketing prin gestionarea reputatiei:

  •  Review-uri si rating-uri pe site-urile si conturile brandului.
  •  Existenta pe platforme terte specifice domeniului.

Marketingul prin email

Acest canal poate fi folosit pentru a trimite informatii importante pacientilor, inclusiv programarea consultatiilor, informatii despre serviciile medicale oferite, sau pentru a oferi continut informativ si de interes.
Incepi intotdeauna prin segmentarea abonatilor prin e-mail pe baza datelor demografice, cum ar fi varsta si starea de sanatate. O linie de subiect specifica poate fi chiar mai importanta decat continutul din interiorul mailului.
Propune-ti sa ai o campanie de marketing prin email, bine gandita si automatizata, pentru a trimite e-mailuri eficiente la intervale regulate pentru a reaminti in continuare clientilor potentiali de existenta si de ofertele tale. Prin intermediul marketingului prin e-mail, poti obtine in mod eficient noi clienti potentiali pentru cabinetul tau si poti pastra clientii actuali.

Concluzie

Peisajul marketingului digital este in continua schimbare, acum mai mult ca niciodata, iar cabinetele sau clinicile medicale trebuie sa fie agile pentru a tine pasul. Publicul tau trebuie sa fie punctul central atunci cand iti concepi strategiile de marketing, astfel incat vocea brandului tau sa rezoneze cu piata pe care o targetezi. Avand in vedere abundenta de informatii disponibile, este esential sa folosesti analiza datelor pentru a-ti ghida planul de strategie, astfel incat sa stii exact ce functioneaza si ce nu.

Sursa: https://www.forbes.com/sites/forbescommunicationscouncil/2023/03/03/how-digital-marketing-can-be-a-game-changer-for-healthcare-providers/?sh=659e274341f9

Anterior

Urmator

Submit a Comment