Echipament de călărie pentru începători: de ce aveți nevoie?

Toată lumea știe că pentru a călări este nevoie de mult echipament şi de haine speciale de călărie. Ca începător, poate părea un pic copleșitor. De unde să începeţi, ce este absolut esențial și ce puteți folosi din lucrurile pe care le aveţi deja în dulap?

Pentru a începe să călăriați, nu aveți nevoie de toate produsele de pe piață. Dar trebuie să investiţi în câteva piese esenţiale de bună calitate, care vă vor ajuta să călăriţi în siguranță.

Iată o listă cu ceea ce specialiştii consideră că este un bun punct de plecare dacă doriți să urmați primele lecții de călărie, de la echipamentul absolut esențial la echipamentul mai puțin important.

Cască de călărie

Ca începător, casca de călărie este probabil cel mai important echipament și, cu siguranță, ar trebui să investiţi în una. Vestea bună este că multe căști sunt ieftine. Nu trebuie să cheltuiți sute de lei pentru a găsi ceva care funcționează. Singurul lucru la care trebuie să aveţi grijă sunt standardele de siguranță. Adesea, standardul de siguranță este dat pe baza unui test care determină dacă casca vă poate proteja în cazul unui accident, cum ar fi căderea de pe cal.

Alte tipuri de căști, cum ar fi căștile pentru ciclism, nu sunt concepute pentru a rezista la un impact atât de puternic, așa că este important să alegeți o cască adecvată pentru călărie, cu standardele de siguranță potrivite. Mai ales că 60% dintre decesele ecvestre au loc din cauza rănilor la cap.

Cizme de călărie și/sau etrieri de siguranță

Un pericol comun atunci când călăriţi este riscul de a rămâne blocat cu piciorul în etrier. Dacă se întâmplă să cădeți în timp ce piciorul este blocat în etrier, puteți fi târât după cal și vă puteți răni. De aceea este important să purtați cizme cu toc și gleznă acoperită.

Etrierii de siguranță pot fi, de asemenea, o opțiune bună, dacă doriți să fiți în siguranță.

Haine comode şi practice

În timp ce majoritatea hainelor de călărie, mănușilor și altor echipamente pot face călăria să fie mai confortabilă, siguranța este ceea ce trebuie să vă preocupe în special ca începător.

Cu toate acestea, şi confortul este, cu siguranță, important. Pantalonii de călărie sunt, de exemplu, proiectați să fie strânși și să stea aproape de piele, astfel încât să nu se miște și să nu frece pielea. De asemenea, au proprietăți anti-alunecare, ceea ce este foarte important pentru a sta cât de bine în șa.

Puteţi merge şi într-o pereche de blugi strâmți, dar cu siguranță vă va face viața mai ușoară să aveţi o pereche de pantaloni speciali pentru călărie.

Mănușile pot preveni rănile de pe degete și vă pot menține mâinile calde iarna. Dar unii călăreți nu simt că au nevoie de ele, așa că este posibil să vă descurcaţi şi fără.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să vă faceţi lista de cumpărături pentru echipamentul de călărie. Iar pentru a vă rezerva o plimbare cu calul, fie cu iubitul sau iubita, fie cu un grup de prieteni, intraţi pe activitatibrasov.ro.

Anterior

Urmator

Submit a Comment